Trampolinespringsters Kirsten Boersma en Tara Fokké naar WK

26 oktober, 2015

De gymnastiekunie heeft vier trampolinespringsters opgeroepen voor het WK in Odense van 26 tot en met 29 november. Onder andere de Leidse Kirsten Boersma en Tara Fokké geboren te Zoetermeer behoren tot de vrouwen die Nederland mogen vertegenwoordigen in Denemarken. Beide als huidige club: Flik-Flak, Den Bosch.

Samen met de Noord-Hollanders Pascal Wiebering en Bo Bet kunnen de vrouwen zich plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio volgend jaar. Hiervoor moeten ze een top-8 plaats weten te bemachtigen. Mocht dit niet lukken, is het mogelijk om een ticket te verdienen voor het Olympische testtoernooi in april. Nederland start op alle WK-onderdelen (individueel, synchroon en team).

Zo zijn o.a. Fokké, Wiebering en Bet opgenomen in de selectie voor het WK in het Deense Odense, omdat zij tijdens een van de drie kwalificatiewedstrijden de richtscore hebben behaald (93,5 punten). Boersma kwam niet aan die score, maar is aan het WK-team toegevoegd als hoogst geplaatste op de internationale ranking van de Nederlandse gymnastiekunie. Rea Lenders uit Den Bosch, deelneemster aan de Olympische Spelen van 2008 en 2012, is een van de afvallers. Synchroonpartner Tara Fokké is er bovendien ook nog eens na een afwezigheid van vier jaar in geslaagd om zich in twee kwalificatiewedstrijden weer in het WK team te springen. Eerst komend en aankomend weekend springt ze ook nog eens een World Cup in Loulé (Algarve) en dan eind november het WK in Odense (Denemarken) !! !

In totaal hebben acht vrouwen en drie mannen de afgelopen maanden geprobeerd een plek te bemachtigen in de WK-selectie. Zondag was de laatste gelegenheid in Alkmaar. Voor de mannen stond de limiet op 103,0. Geen van de Nederlandse toppers kon daaraan voldoen.

0 reacties op "Trampolinespringsters Kirsten Boersma en Tara Fokké naar WK"

Plaats uw reactie
Naar volledige website