Fenomenale Sanne Wevers pakt historisch goud op balk

15 augustus, 2016

Dit is echt allemaal waar we het voor doen! Waanzinnig.

Jochem Geerdink monteerde de beelden van Sanne Wevers' gouden olympische balkoefening en de daaropvolgende medal ceremony op muziek van Ed Struijlaart. Zie hier het resultaat!

Sanne Wevers heeft met een fenomenale oefening op balk olympisch goud veroverd in Rio de Janeiro. Aan haar score van 15,466, een persoonlijk record op het juiste moment, kon geen van de andere finalisten tippen.

 'Dit kan de gouden oefening zijn'

Radioverslaggever Edwin Cornelissen en turnster Céline van Gerner zijn enthousiast over de oefening van Sanne Wevers.

De Amerikaansen Lauren Hernandez (15,333) en Simone Biles (14,733) maakten het podium compleet. Voor Biles, die in Rio al goud won in de landenwedstrijd, op de meerkamp en op sprong, is dat een bittere pil, want bij de WK bleef ze Wevers nog ruim voor.

Dit keer ging de Amerikaanse echter in de fout. Haar wankeling en zelfs even het vastgrijpen van de balk om niet te vallen, leverden Biles een flinke puntenaftrek op. Overigens zou zij ook met haar WK-score niet boven Wevers geëindigd zijn.


Tweede Bron: NOS
Wevers met goud om de nek: écht bizar

Sanne Wevers zocht na haar huldiging als olympisch kampioene op balk naar de juiste manier om haar blijdschap uit te drukken. "Ik heb er geen woorden voor. Ik kan bijna niet uitleggen hoe blij ik hiermee ben."

Op de WK werd Wevers nog tweede achter Simone Biles. "Daarna ben ik gaan nadenken: hoe ga ik Simone verslaan?" Maar de Amerikaanse - die in Rio al goud won in de landenwedstrijd, de meerkamp en op sprong - maakte een fout in haar oefening. "Toen heb ik mijn strategie veranderd en mijn oefening wat veiliger gemaakt. Dat zit goed, dacht ik."

Wevers turnde een perfecte oefening die haar een score van 15,466 punten opleverde. "Ik wist dat die score moeilijk zou zijn om te verbeteren." En dat bleek. "Het is zo'n lange route geweest om hier te komen. We hebben zoveel hobbels moeten nemen. Dat dit in een gouden medaille resulteert, dat is écht bizar."
Vader en coach

De gouden medaille van Wevers is ook de kroon op het werk van vader Vincent, die zijn dochters Sanne en Lieke coacht. "Als coach ben ik blij dat haar investering van vier jaar zich heeft uitbetaald. Maar uiteindelijk sta ik daar natuurlijk ook vooral als vader, ik geef het toe."

Dat Sanne haar tactiek aanpaste na de wankeling van Biles wist haar vader niet. "Ik heb me er niet mee beziggehouden, maar misschien Sanne wel."

Het duurde vrij lang voordat de bevestiging van goud kwam, omdat de jury zich na de laatste turnster nog moest beraden op de protesten van andere turnsters. "Dat laat je op je afkomen, het hoort er allemaal bij. Uiteindelijk gaat het erom waar je staat en gelukkig staat Sanne op één."

0 reacties op "Fenomenale Sanne Wevers pakt historisch goud op balk"

Plaats uw reactie
Naar volledige website